אז מה הם באמת כל היתרונות בבטון מוחלק לשיפוצים בבית שלכם? ובכן, לאורך השנים קמים ונופלים טרנדים שונים הן מבחינת עיצוב פנים והן מבחינת שימוש בחומרי בנייה לשיפוצים ובנייה ועיצוב מקומות שונים.
בטון מוחלק הוא אחד הדברים היותר פופולריים בשנים האחרונות בקרב מעצבי פנים וכן בקרב אנשים המעוניינים ברצפה חזקה, מעוצבת, חלקה ויפה עם גוון מודרני ואפשרות לצבוע ולהנגיש בכל צבע. הבטון המחולק מתאים גם לתעשייה: משרדים, מפעלים, חנויות, גם למבנים ציבוריים ומוסדות שונים וגם אפילו לבתים פרטיים.
בטכניקת הבטון המוחלק עושים שימוש בתוספת בטון מיוחדת וחומר נוסף להגנה והקניית מראה חלק ומודרני מאוד. בטון מוחלק מתאים הן למשטחי חוץ וכיום גם הרבה מאוד מקומות משתמשים בו לשטח פנימי.
היתרונות בבטון מוחלק – מתי נרצה להשתמש בבטון מוחלק?
עד השנים האחרונות היינו רגילים לראות את הבטון המוחלק בעיקר במגרשים ציבוריים שונים, מתחמי בילוי ופנאי לילדים ונוער וכן פארקים שונים.
כיום ניתן לראות בטון מחולק כמעט בכל מקום: החל מבתי ספר, מוסדות ציבוריים שונים, מסעדות, בתי מלון, ברים ואפילו בבתים פרטיים. בדרך כלל תראו את הבטון המוחלק באזורים חיצוניים אולם כיום ניתן לראות אותו כחלק בלתי נפרד מעיצובים מודרניים רבים שמעצבי פנים מאוד תומכים בהם. לבסוף מתקבלת רצפה אלגנטית, מבריקה ויפה.
כיצד מבצעים את החלקת הבטון מההתחלה ועד הסוף?
שלב 1 – נבצע את הכנת המשטח. בשלב זה צריך לפרק ריצוף/בטון קיים בין אם מדובר בשטח חיצוני או פנימי. יש להשתמש בבובקט או כלי ייעודי אחר להידוק המשטח אפילו בתוספת שומשום אם צריך.
שלב 2 – בשלב השני ניצק את הבטון, אולם חשוב להבין כי הפעם נעשה שימוש בבטון מוחלק ולא בבטון רגיל. בטון זה כולל כמות גדול יותר של חול ומלט ופחות חצץ. חשוב לדעת כי במידה ומדובר במשטח חיצוני כדאי שיהיה בשיפוע קטן של שני אחוזים לאפשר את זרימת מי הגשמים.
שלב 3 – מחכים כמה שעות שהבטון יתייבש כמעט לגמרי (לעומת בטון רגיל שלוקח לו הרבה יותר מכמה שעות כדי להתייבש כמו שצריך).
שלב 4 – נפזר חומר מיוחד בצורה של אבקה, בערך 3 קילו לכל מטר רבוע של בטון ואת פיגמנט הצבע מפזרים גם כן. פיגמנט זה מספיק את גוון הצבע שיתקבל ברצפת הבטון לאחר מכן.
שלב 5 – מבצעים את ההחלקה באמצעות מכשיר ייחודי הנקרא הליקופטר (נקרא כך בשל צורת הלהבים שלו). מכשיר זה מחליק את הבטון לצורה הרצויה תוך כדי הייבוש הסופי של הבטון.
שלב 6 – על מנת למנוע היווצרות של סדקים בבטון יש לבצע חיתוכים במקומות ייעודיים לכך.
שלב 7 – עוטים את הבטון באמצעות סילר. הסילר הוא חומר המגן על הבטון, מסייע באחזקה שלו, אוטם אותו מנזילות ומזיקים שונים וכן מחזק אותו. הוא גם מספק מראה של גימור מט/מבריק בהתאם למה שתבחרו.
כמה עולה לי לעשות בטון מוחלק?
המחירים עשויים להשתנות כמובן בין קבלן שיפוץ אחד לאחר, אולם הממוצע הוא באזור ה200-300 ₪ למטר רבוע. כמובן שככל שהעבודה יותר מורכבת או כוללת פעולות שונות (כמו למשל שבירה/פירוק של ריצוף קודם ופינויו) יעלה את המחיר.
היתרונות בבטון מוחלק:
על אף שמחיר של בטון מוחלק גבוה יותר מבטון רגיל, הוא עדיין זול בהרבה מאשר לעשות ריצוף וחוסך לבעליו המון כסף. ניתן ליצור ולהחליק את הבטון במהירות יחסית מה שיגרום לפחות בלגן ופחות ימי עבודה שתצטרכו לשלם עליהם בכסף ואי נוחות.
שימוש בבטון מוחלק יוצר משטח מודרני, חזק, אופנתי מאוד והרבה מעצבים פנים ממליצים עליו. בטון מוחלק הנו חומר חזק שאינו נשבר או נהרס בקלות והתחזוקה שלו נדרשת רק אחת לכמה שנים במריחת שכבה נוספת של סילר.